top of page
Zoeken
Leon van Rens

NIEUWSBERICHT JANUARI 2022

Nieuwe collega, begeleide intervisie en… een komisch duo


We zitten alweer in week 4 van het nieuwe jaar en zijn volop in beweging. We zijn heel blij een nieuwe collega te mogen verwelkomen, Birgit Luimes. Zij is psychotherapeut met veel ervaring binnen de GGZ. Tijdens de kennismakende contacten ervaarden we over en weer dat het ‘past’. Hart voor het vak, blijvend opzoek naar professionele voeding en met de voeten stevig in de Achterhoekse klei! Met de versterking van Birgit, zien we kans onze voordeur straks weer open te stellen, een fijn vooruitzicht.

Inspiratie vinden we ook weer in onze scholings- en supervisieactiviteiten. Gisteren verzorgden Germa en ik de eerste dag van de hybride supervisorenopleiding voor CCD in Arnhem. We hebben o.a. aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen de opleiding tot cognitief gedragstherapeut, waaronder de begeleide intervisie die de ‘oude’ leertherapie vervangt. De intervisie, waaraan een groepje van 5-9 cognitief gedragstherapeuten i.o. deelnemen en welke begeleid wordt door een supervisor van de VGCT, richt zich niet zo zeer op cliënten, maar op de ontwikkeling van de rol van therapeut. Hierbij wordt aandacht besteed aan diverse therapeutfactoren die bijdragen aan de effectiviteit van behandelingen. Als praktijk bieden wij de begeleide intervisie vanaf deze maand aan. We zien uit naar het ‘samen leren' binnen de intervisie waarbij de collegiale uitwisseling gericht is op verdieping op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Kortom: het nieuwe jaar is goed begonnen voor ons! Op naar meer goeds.


Namens het team van KNVR psychologen,

Anneleen Kraan


PS Te komisch om niet te delen: Germa en ik zaten gisteren in de trein op weg naar Arnhem toen Germa plotseling riep: “Nee! We hebben dezelfde jurk aan!!!”. We hebben dus mogelijk een onuitwisbare indruk gemaakt op de cursisten, in ieder geval als komisch duo en hopelijk ook als kundige docenten en vakgenoten… Wij concludeerden in ieder geval maar dat we een buitengewoon afgestemd team zijn binnen KNVR. Nu nog een streepjespak voor Leon!




59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page