top of page
Zoeken
Leon van Rens

NIEUWSBERICHT JUNI 2022

Het is alweer juni, de zomervakantie komt in zicht. Dat de tijd vliegt, heeft ook te maken met het feit dat we als praktijk volop in beweging zijn. Onze collega Birgit Luinge is gestart en vormt een mooie aanvulling op ons team. Na de zomer gaan we een nieuwe collega GZ-psycholoog verwelkomen, Roxan Eppink. Zij heeft veel ervaring met het werken met jeugdigen maar ook veel affiniteit met het kortdurend behandelen van volwassenen met uiteenlopende klachten. Haar ‘handen uit de mouwen’ instelling, past heel goed bij ons motto als praktijk, namelijk samen met cliënten aan het werk of op zijn Achterhoeks “d’ran!”.

Ook op andere vlakken zijn we in beweging, bijvoorbeeld door het werken met een nieuw e-health platform, Evie (Minddistrict) waarmee cliënten ook buiten de therapiesessies actief aan de slag kunnen met de aanpak van hun klachten.

En, op een heel andere manier, zijn we ook in beweging door hoe we de aanmeldingen en verwijzingen die we binnenkrijgen ‘wegen’. We kijken kritisch naar de hulpvraag, problematiek en de hulpverleningsgeschiedenis en concluderen soms ook dat ons aanbod als praktijk niet aansluit bij de vraag. We willen kunnen staan voor wat we aanbieden, cliënten recht doen en -indien van toepassing- echt wat toevoegen aan eerder gevolgde behandelingen. We proberen dit wel heel zorgvuldig samen met de betreffenden te wegen en zoeken hierbij ook vaak contact met de verwijzer en denken dan mee waar de persoon wel terecht zou kunnen. Dit is niet altijd makkelijk maar het is wel fijn dat we als praktijk steeds scherper hebben wat we wel maar ook niet kunnen bieden zodat we cliënten ook daadwerkelijk recht doen. Een leven lang leren; we blijven in beweging.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page